Aquí teniu la nostra oferta d'actvitats pel proper estiu 2018!

Clica la imatge següent i veuràs tota la informació: 

A Colònies Jordi Turull portem més de 50 anys fent colònies d'estiu amb monitors/es voluntaris/es. La majoria dels que treballem a l'entitat hem estat nens/es i monitors/es a CJT, i la majoria de monitors/es han estat infants de Colònies. Després han fet el curs de pre-monitor amb nosaltres i als 19 anys la majoria es treuen el curs oficial de Monitor de la Generalitat a la nostra escola de lleure.

A CJT fem colònies clàssiques, de les de sempre. Hi ha un centre d'interès que és una història "fantàstica" que lliga totes les activitats. Degut a això, a la casa trobem escenaris i personatges als que hem d'ajudar i que ens motiven a fer cada una de les dinàmiques.

A la casa de Pineta tenim un equip d'animació que organitza aquests mini o macro espectacles, els dies comuns amb tota la tanda i també el diari de la colònia, El Timbaler, a on els nens poden participar.

També comptem amb l'administrador de la casa (per temes logístics), els dos caps de tanda i la responsable sanitària (normalment una infermera diplomada).

Les activitats són des de gimcanes, jocs de pistes, tallers, banys al riu, excursions, descobertes de l'entorn, jocs de nit, vetllades, moments de reflexió i valoració del dia, cançons o danses amb les guitarres, estones lliures per la prada (fan cabanes, bàsquet, futbol, xapes, polseres de fil, canten i corren...).

Amb els Gegantons i Infantons fem el mateix tipus d’activitats però adaptades a la seva edat. Això si, tenim molt en compte la part del quotidià, l’acompanyament dels monitors/es a l’hora de llevar-se, de dinar, a les estones lliures, a la piscina, a l’anar a dormir, quan cauen i es pelen el genoll... Per aquest motiu procurem que la ratio nen/monitor sigui el doble de la que demana la llei i a Gegantons tenim uns 5 nens per cada monitor/a.

Amb els adolescents anem més lluny, en tots els sentits. Caminem més (sempre en contacte amb la natura), les reflexions i les emocions s’intensifiquen, a més a més apoderem els i les joves perquè comencin a ser més autònoms/es. Es preparen els àpats, han de treballar cooperativament, han de prendre més decisions, fan coses que potser els costen més esforç perquè ja no esperen que tot sigui fàcil, sinó que valgui la pena. I tant que val la pena perquè l’estiu següent volen repetir!

I finalment, quan arriben als 18 anys, molts tenen ganes de fer reviure als nens i nenes el que ells han viscut tots aquests anys. I fan el nostre curs de SENSI (pre-monitor i voluntariat) per tal de poder ser monitors/es l’any següent.